27 Ağustos 2012 Pazartesi

yurt çocuğu

yurt çocuğu teknik olarak bir insan türüdür. araştırmaları devam ediyor bazı evrimciler yurt çocuğunu öğrenci ile öğretmen arasında bir "araform" olarak olarak savunsada bunun şu an sadece bir teori olduğunu unutmayalım. tabiki bazı bilim yandaşları kyk gibi müzelik yerlerde kolayca rastlayabilceğimizi düşünse de dediğimi yinelemek boynumun borcu; devam eden bir araştırmadır... 

peki yurt çocuğu ne yapar? gece avlanmaz gündüz avlanır... nedeni yurdun giriş saati vardır... bu da koloni yada yaşam habitati yahut kabaca söylemek gerekirse ortam , piyasa yapmasını etkiler, engeller.

daha sonra bunlar aynı sebepten ötürü gece maçı olayınıda 23:00-00:00 gibi saatlerde yaparlar, lakin gece maçı daha gece bir saatte olur aslında.

genelde tost , döner ekmek, reçelcik,balcık gibi şeylerle beslenirler. sürü halinde dolaşır durmadan eş ararlar... hatta bazı türler eş bulur hala aramaya devam eder bu iç güdüden kaynaklı askıntılık tarzı bir şeydir.

ama yurt çocuğu iyidir abicim , hepimizin hayatımızın döneminde öyle böyle hafifte yaşadığımız bir yurt anı mevcuttur. şimdi arkama yaslanıp çayım yanımda, bilgisayarım odamda , evimin odalarından birinde oturmuş yurt çocuklarını düşünüyorum. hatta 2 sokak aşağı inip onlara yiyecek bir şey mi götürsem diye bile düşündüm sonra siktir banane lan diye vazgeçtim... 




eren akgül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder