12 Ağustos 2012 Pazar

Dünya 7 günde yaratıldı


Commodus herşeyimi aldı o gece. önümden güneşi çektiler, ardımdan yıldızları. o gün bugündür gökyüzüne bakmıyorum. ölsem hani, vasiyetimdir. yüzüm aşağı gömsünler beni. arkamdan ağlamalar olmasın çocuklar çatapat patlatsınlar. bir de fazıl say figaronun düğünü'nü saçsın havaya. zambak değilde papatya olabilir. papatya hep doğal gösterir zira.

Commodus zalim! sen hiç Colloseum Arenasını gördün mü? kumu sıcaktır, yatarsın yere. gladyatörler etrafında vals yaparlar. aslanlar zincirlerini eline alırlar orda. öyle asil yürürler ki. sağ bileğinden, omzuna kadar tüylerin diken diken oluverir. Colleseum'da insanlar şarkılar söylerler. köleler yoktur orda, tutsaklar yoktur. ve soylular şarap içerler altın kadehlerde. uzandığında kumlara, altın kadehler parıldar yakıcı güneşle. öyle bir ışık şöleni yoktur. aşık veysel de oradadır ayrıca.

Ama Commodus zalim! Troy kenti sancağını yarıya indirdi tam 8 gün önce. Helen karalar bağladı. Surlardadır şimdi, gözleri apollon da. Apollon aşkın, şiirin tanrısıdır. ışıltısı içinde olsun her neredeysen! sen susan taraf şimdi bir konuşmada. sesin nehir akıntılarına mı karıştı yoksa?  çiçek bedeninde mi ellerin?

Ah daphne, nehir perisi söyle. senle mi uçamayan o melek. ve dinle! Commodus tüm varlığımı aldı benden. onu aldı. oysa ben tek kötü gargameli bilirdim. bir kırmızı çaput şimdi elimde kalan. ve hala roxanne's veil çalıyor. aşık veysel de kör değil.

şimdi nefes almak için havadan fazlası gerek. pers kralı açamaz sıkışmış göğüs kafesimi. adımı söylesen sever adım gelirim vişne çürüğü eteğinin dibine. ah adımı söylesen. tekrarlasa colloseum, ruhum kabarsa 3 vakte kadar. ama sen söylemezsin ve commodus çok kötü. cem karaca keşke ölmeseydi ayrıca.

eren akgül

2 yorum:

  1. Şimdi Commodus, o sıcak yerde ne yaptığını bilmiyorum ama senin yaptığın tek hata neydi biliyor musun? Maximus dedi ya hani sana, sen onu sırtından vurayazacakken, “Ölüm hepimize gülümser, tek yapacağımız şey dönüp ona gülümsemektir.”ama sen onu gülümseme işini bile BECEREMEDİN ...''' burdan yapayım bari yorumu ordan izin yok !!!!'''

    YanıtlaSil